Wat is het beste vroegboeken of een last minute?

Het eeuwige dilemma als het op vakanties aan komt. Daar waar de een graag maanden en maanden van te voren al weet waar die zijn vakantie gaat doorbrengen, wil de ander er niets van weten. Het heeft allebei zijn voor- en nadelen en over allebei valt wel iets te zeggen. Heb je bij vroegboeken nog een ontzettend ruime keuze, is je keuzestress bij last-minute reizen vanzelf al beperkter geworden.

last minute boeken

© Pixabay.com

Vroegboeken
Weet jij al helemaal zeker waar jij naar toe wil gaan deze zomer? Dan is vroegboeken voor jou waarschijnlijk de beste oplossing. Geen last van teleurstellingen als je gekozen bestemming en hotel niet meer beschikbaar is. Uitgebreid kun je gaan plannen wat jullie gedurende de vakantie allemaal gaan doen. Gaan jullie met de auto of kiezen jullie voor een vliegreis? Boek je een pakketreis en een hotel los? Vaak kun je kiezen voor een gratis annuleren optie. Ben jij van je hotel nog niet helemaal zeker of wordt het de komende tijd nog goedkoper, dan kun je het nog gratis annuleren en boek je het gewoon opnieuw, of kies je voor een andere accommodatie. Je hebt maandenlang de tijd om te kijken wat je wil gaan doen op je plaats van bestemming. Wil je gaan duiken met dolfijnen? Een dagje een pretpark bezoeken? Is er een grote stad in de buurt van je bestemming? Kun je er wandelen? Hoe ver is het naar de zee? Zijn er in de buurt genoeg faciliteiten voor de kinderen? Maar ook of je kiest voor een all-in resort of voor logies (met ontbijt eventueel) omdat er in de buurt toch genoeg restaurantjes en dergelijke zijn? Allemaal vragen waarop je nog gemakkelijk een antwoord kunt zoeken als je vroeg van te voren je vakantie geboekt hebt. Zeker als je gesteld bent op zekerheid is het handig ruim van te voren te boeken, zodat je voor jouwzelf een duidelijke planning kan maken voor de invulling van je vakantie. Zo voorkom je al een hele berg vakantiestress!


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Comfortabel, luxueus of all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een last minute vakantie
Promo

Last minute
Wil jij tot het laatste moment wachten met boeken, omdat je bijvoorbeeld simpelweg niet weet of je wel weg wil gaan? Of wordt het ineens toch niet zo’n goed weer in eigen land? Ben je heel erg hard toe aan vakantie? Of heb je zomaar een weekje vrij kunnen regelen? Een last-minute reis is compleet het tegenovergestelde van een vroegboek vakantie. Hou jij van zekerheid dan zou een last-minute reis je wel eens iets losser kunnen maken. Zo kort voor je vertrekdatum een reis boeken eist wel enige flexibiliteit van jezelf. Je kunt geen precieze reisplanning maken en de keuze is lang niet meer zo ruim dan wanneer je maanden tot een jaar van te voren je reis boekt. Dat je wel te maken krijgt met fikse kortingen is daarentegen een absolute meevaller. Kan jij het dus wel handelen dat je plannen niet tot in de puntjes vast staan en ben je ook niet erg veeleisend. Dan is een last-minute zeker een prima optie voor jou vakantie.