Waarom een last minute naar Griekenland boeken?

Een meer veelzijdige vakantie dan een trip naar Griekenland kun je jezelf eigenlijk niet voorstellen. De vele Griekse eilanden hebben allemaal weer hun eigen unieke cultuur en gebruiken. Er is zowel op het gebied van natuur als cultuur gigantisch veel in het land te zien. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het lekkere weer, de prachtige stranden en het heerlijke eten van het land. Griekenland is niet voor niets een zeer populair vakantieland. Daarom zijn er ook altijd wel last minute aanbiedingen beschikbaar!

©commons.wikimedia.org

Vakantie naar het strand
Wanneer je echt voor het strand op vakantie wil en het liefst het hele dag aan zee ligt, is Griekenland een uitstekende bestemming. Je bent er in de zomer vrijwel altijd zeker van lekker weer en de zeer is er ook prachtig. Bovendien heeft Griekenland prachtige stranden. Er zijn niet alleen grote toeristische stranden met talloze voorzieningen, maar ook heel veel natuurlijke en verborgen strandjes waar bijna niemand te vinden is op wat lokale bewoners na. Het befaamde Shipwreck Beach op Zakynthos is bijvoorbeeld één van de meest bekende stranden ter wereld. Je kunt haast geen reisgids open slaan of je komt wel een foto van dit strand tegen. Maar ook op andere eilanden zijn prachtige stranden te vinden.


Laat je onderdompelen in een unieke vakantiesfeer, boek hier jouw vakantie naar Griekenland!
Promo
Zin in Griekenland? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
All-inclusive, half pension, animatie of rust? Duik hier in het ruime hotelaanbod!
Promo

Cultuur
Cultuur en historie zijn kernbegrippen voor Griekenland. Iedereen heeft natuurlijk wel eens gehoord van de oude Grieken. Het democratische systeem waar België en veel andere landen in Europa gebruik van maken, is oorspronkelijk ontstaan in Griekenland. Ook veel filosofen komen hier vandaan. Griekenland was vroeger in vele opzichten zijn tijd ver vooruit. Je kunt nog tal van gebouwen en overblijfselen uit lang vervolgen tijden bezichtigen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Paleis van Knossos dat op Kreta ligt. Of althans, wat daar nog van over is. Of ga naar het imposante Parthenon in Athene. Sowieso is er rondom Athene gigantisch veel te zien uit de oude Griekse tijd. Veel is bewaard gebleven en er zijn bovendien tal van verschillende musea waar je de verhalen achter deze overblijfselen leert kennen. Sla als cultuurliefhebber overigens vooral Rhodos niet over waar je onder andere het Paleis van de Grootmeester vindt.

Kreta Knossos

©commons.wikimedia.org

Natuur
Een last minute naar Griekenland kun je zonder twijfel boeken. Het meest fijne van het land is misschien nog wel de veelzijdigheid. Naast de cultuur en de prachtige stranden die we hierboven al bespraken, vind je in het binnenland van de verschillende eilanden ook nog eens zeer bijzondere natuur. En vergeet natuurlijk de onderwaterwereld niet rondom de verschillende eilanden. Er zijn tal van plekken waar je een geweldig avontuur onder water kunt beleven of je dat nu duikend of snorkelend doet. En de Griekse keuken is trouwens ook wereldberoemd. Wat is er immers lekker dan na een dag strand of een dagje bezienswaardigheden bekijken, jezelf neer te zetten op het terras? Geniet van de vele regionale en lokale wijnen en kies tijdens het eten vooral voor de Griekse specialiteiten. Gyros of salade met feta zijn daar goede voorbeelden van.


Laat je onderdompelen in een unieke vakantiesfeer, boek hier jouw vakantie naar Griekenland!
Promo
Zin in Griekenland? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
All-inclusive, half pension, animatie of rust? Duik hier in het ruime hotelaanbod!
Promo