Tips voor het boeken van een last minute vakantie

Staat de vakantie weer voor de deur maar heb jij nog geen reis geboekt? Geen probleem! In dit artikel zetten we de 5 beste tips voor je op een rijtje, die je zullen helpen bij het vinden van de ideale last minute vakantie.

Zonnehoed

© Pixabay.com

Wees flexibel
Als je op het laatste moment een vakantie gaat boeken is het belangrijk dat je flexibel bent en open staat voor verschillende bestemmingen. Zo is het vaak duurder om te vliegen naar drukbezochte vakantielanden dan naar relatief onbekende bestemmingen. Gebruik verschillende websites om de prijs van vliegtickets te vergelijken en onderzoek eens of de minder bekende en goedkopere bestemmingen misschien wat voor jou zijn. Wellicht kunnen juist deze bestemmingen jou wel positief verassen en een onvergetelijke vakantie bezorgen!


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Comfortabel, luxueus of all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een last minute vakantie
Promo

Reis buiten het hoogseizoen
Reizen buiten het hoogseizoen is vaak een stuk goedkoper dan in de zomer of schoolvakanties. Daarnaast zul je minder last hebben van de drukte én meer keus hebben in het vinden van een mooie accommodatie voor een aantrekkelijke prijs. Bovendien zul je in Zuid-Europa in het voor- of naseizoen genieten van fijne temperaturen, maar de echte hitte ontlopen. Wel zo fijn als je ook nog wat uitstapjes wilt maken tijdens je vakantie!

Reis met alleen handbagage
Veel vliegmaatschappijen rekenen aardig wat extra voor het bijboeken van een koffer. Daarom is het handig om met zo min mogelijk te reizen en je te proberen te beperken tot alleen handbagage. Ook bespaar je hiermee tijd op het vliegveld omdat je niet op je koffer hoeft te wachten. Maak dus optimaal gebruik van je handbagage en pak deze zo slim mogelijk in. Ben jij niet zo handig met het inpakken? Op internet vind je veel handige tips en trucs die je op weg kunnen helpen.

Bagage

© Pixabay.com

Bezoek een reisbureau
Je kunt je vakantie uiteraard helemaal zelf online boeken, maar ook een reisbureau kan nog wel eens interessante last minute deals hebben. Een reisbureau koopt namelijk van te voren vaak een aantal reizen in, en als die niet allemaal verkocht zijn willen ze er op het laatste moment natuurlijk graag van af. En dit kan een mooie korting voor jou betekenen! Loop dus gewoon eens binnen bij een reisbureau en laat je vrijblijvend informeren. Daarnaast kan een reisbureau je ook goede tips geven over welke bestemming het beste bij jou en je wensen past.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Comfortabel, luxueus of all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een last minute vakantie
Promo

Vergeet je reisverzekering niet!
Als je een last minute vakantie boekt zijn er veel dingen waar je aan moet denken en die je moet regelen. Een van die dingen is het afsluiten van een reisverzekering. Je wilt tenslotte wel goed verzekerd op reis gaan, en niet tijdens je vakantie voor onverwachte kosten komen te staan in het geval van bijvoorbeeld ziekte, diefstal of als je je koffer kwijt raakt. Ga je regelmatig op reis? Een doorlopende reisverzekering is vaak een stuk goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Bovendien kun je met een doorlopende reisverzekering het hele jaar door op het laatste moment een vakantie boeken, zonder je zorgen te hoeven maken over of je wel goed verzekerd bent op reis!