Op reis naar Turkije: wat nu?

Wie weet heb jij zojuist wel een heerlijke vakantie naar Turkije geboekt, of sta je op het punt om te boeken. Opeens lees je ergens dat je een visum Turkije nodig hebt. Maar hoe moet je dit regelen? In dit artikel geven we een aantal tips zodat jij op een gemakkelijke manier jouw visum aanvraag kan doorlopen.

Turkije Antalya

© Pixabay.com

Geldigheid Paspoort
Om jouw visum aan te vragen heb je een geldig paspoort nodig. Jouw paspoort moet op het moment dat het visum in gaat ook nog zes maanden geldig zijn (deze periode wisselt nog wel eens). Verloopt jouw paspoort op korter termijn? Verleng jouw paspoort dan voordat je de aanvraag voor het visum doet.

Visum voor Turlije aanvragen kan online
Vanaf 2014 is het mogelijk om een visum online aan te vragen. Voorheen moest je lang in de rij staan bij de douane van Turkije, maar gelukkig is dat tegenwoordig niet meer nodig. Op internet zijn er meerdere sites waar je een visum aan kan vragen. Eigenlijk bieden alle sites hetzelfde. Via de website laat je jouw gegevens achter en betaal je gemakkelijk online.

Laat het visum eerder ingaan
Het is niet nodig om het visum pas in te laten gaan op het moment dat je daadwerkelijk aankomt in Turkije. Om zeker te weten dat alles goed loopt is het handig om het visum 1 a 2 dagen eerder in te laten gaan. Mochten vluchten opeens worden verschoven of komt er iets anders tussen, dan mag je wel Turkije al in met het geldig visum.

Check jouw gegevens heel goed
Zorg dat je in de aanvraag echt de juiste gegevens invult. Als je de verkeerde gegevens invult kan dat voor problemen zorgen op het vliegveld. Check jouw ingevulde gegevens dan ook dubbel. Houd je paspoort ernaast en typ alles zorgvuldig over. Weet je zeker dat alles klopt? Lever dan de aanvraag in. Nu worden de gegevens nog een keer gecontroleerd door een professionals. Als alles klopt wordt de aanvraag doorgezet naar de Turkse regering.

De uitgifte van het visum
Binnen 24 uur na de aanvraag van jouw visum ontvang je het daadwerkelijk document. Dit document zal je per mail ontvangen. Zorg dat je het visum uitgeprint mee neemt op reis zodat je het gemakkelijk bij de douane van Turkije kan laten zien. Veel sites bieden ook de optie om het visum per post te versturen. Hier betaal je meestal wel extra voor. Een voordeel is, dat je het visum dan niet meer zelf hoeft uit te printen. Zorg wel dat je het goed bewaart zodat het niet kwijt blijkt te zijn als je de koffers staat in te pakken.

Met de bovenstaande tips moet het helemaal goed komen met jouw visum aanvraag voor Turkije. Het is allemaal niet ingewikkeld maar zorgvuldigheid is wel erg belangrijk. Is het visum in huis en geregeld? Dan kan het genieten van jouw vakantie naar Turkije beginnen.