Ontdek het magische noorden van India via de Golden Triangle route

India is een bijzonder land met een rijke cultuur en eeuwenoude geschiedenis, dus voor reizigers is hier enorm veel interessants te ontdekken. Het kan ook bijna niet anders, want India is enorm groot en qua inwonertal is India het een na grootste land ter wereld! Eigenlijk kun je India niet over een kam scheren, want het noorden is bijvoorbeeld weer erg verschillend vergeleken met het zuiden. Dus waar moet je je reis in India eigenlijk beginnen? Een populaire reisroute is de zogeheten Golden Triangle, die je langs drie prachtige Indiase steden in het noorden van het land brengt. 

India
© Pixabay.com

Gouden Driehoek van India

De drie punten in de Golden Triangle verwijzen naar drie steden in Noord-India die samen een driehoek op de wereldkaart vormen. De meeste reizigers vliegen naar New Delhi om hun reis hier te beginnen, om vervolgens naar Agra in de staat Uttar Pradesh te gaan en hun reis te eindigen in Jaipur, Rajasthan. Er zijn goede treinverbindingen tussen deze steden, maar een auto plus chauffeur inhuren is ook een optie. De Golden Triangle is perfect als je binnen een week alle highlights van Noord-India zou willen zien. 

New Delhi

New Delhi is de hoofdstad van India en staat vol met bijzondere gebouwen en monumenten die echt een bezoekje waard zijn. De Red Fort is waarschijnlijk het bekendste gebouw uit de stad: dit ommuurde paleis aan de rivier Yamuna werd in de zeventiende eeuw gebouwd door keizer Shah Jahan van het Mogolrijk. Een ander interessant gebouw uit diezelfde eeuw is de Jama Masjid moskee, een van de grootste moskeeën in India. 

Taj Mahal
© Pixabay.com

Agra

De stad Agra is vooral bekend om de Taj Mahal, het witte marmeren mausoleum dat Shah Jahan, die ook de opdracht gaf voor de Red Fort in Delhi, voor zijn geliefde overleden echtgenote Mumtaz Mahal liet bouwen. Naast een mausoleum is de Taj Mahal ook een moskee en verder kun je hier ook door de prachtige symmetrisch aangelegde tuinen wandelen. Ongeveer 2,5 kilometer verder van Taj Mahal is de Agra Fort te vinden en dit fort is eveneens van rood zandsteen gemaakt, net als de Red Fort. 

Jaipur

Woestijnstad Jaipur wordt soms ook wel Pink City genoemd vanwege de roze muren van de oude gebouwen in deze stad. Jaipur barst van de prachtige paleizen en forten, zoals de Amber Fort & Palace en de City Palace, inclusief prachtige binnentuinen. Voor een spectaculair uitzicht over de hele stad, moet je absoluut het Nahargarh Fort opklimmen, dat op de Aravali Hills ligt. Vooral bij zonsondergang is het er hier prachtig! 

Jaipur
© Pixabay.com

Handig om te weten

Qua temperatuur is het van oktober tot midden april de beste tijd om de Golden Triangle route te nemen, want in deze periode is het gemiddeld 22 tot 32 graden in dit gebied. In Delhi kan de Himalaya namelijk soms zorgen voor flink wat kou in januari en februari, terwijl het hier in mei en juni soms wel 45 graden kan worden. Verder is er van juli tot september de moesson waardoor het dagenlang achter elkaar alleen maar kan regenen, dus dat maakt het ook niet de ideale tijd om te reizen. Tenslotte nog een tip: vergeet niet om jullie visa India aan te vragen voordat je op reis gaat. Dit kun je eenvoudig doen via internet (het zogeheten e-visum).