Onder de Spaanse zon in een boetiekhotel

Het lijkt wel of half België jaarlijks in de zomervakantie richting Spanje vliegt. En eigenlijk is dat ook wel begrijpelijk. De zomers kunnen mooi zijn in België, maar garantie heb je daar nooit op. Je zult maar eens een zomervakantie kiezen om thuis te blijven en je krijgt een hele natte zomer. Dan heb je na je vakantie nog geen zon gezien. In Spanje daarentegen weet je altijd zeker dat je van de zon kunt genieten. En dat vaak het gehele jaar door. Vooral het zuiden van Spanje in plaatsen als Malaga en Torremolinos kun je zelfs in de winter in de zon zitten. Als je dus nog een leuk plekje voor de herfst of winter zoekt, boek dan nog een last minute naar Torremolinos, zodat je onder de koude winter uit komt.

El Tiburon Hotel Boutique

© TUI.be

Torremolinos

De badplaats Torremolinos mag zich zeker één van de meest populaire vakantieoorden van Spanje noemen. Honderdduizenden toeristen weten de weg hier naartoe te vinden en niet enkel in het zomerseizoen. Torremolinos ligt helemaal in het zuidoosten van Spanje, dus er is altijd zongarantie, ook in de winter. Vele ouderen vliegen hier dan ook in de winter naartoe om te overwinteren. De badplaats is niet altijd zo toeristisch geweest. De plaats is ontstaan als een heel klein vissersdorpje. Aan het begin van de 20e eeuw had Torremolinos nog maar 2600 inwoners. Vanaf de jaren 50 ontdekten toeristen deze plaats, met de altijd schijnende zon en toen ging het snel. De bewoners sprongen in de toeristenindustrie en menig bar, café, disco en restaurant werd geopend. Ook kwamen er veel mensen uit het buitenland wonen die in Torremolinos een tweede woning hadden. Dit heeft tot gevolg gehad dat de stad momenteel een inwonersaantal kent van bijna 68.000 en dat het bol staat van de toeristen. Er is dus altijd leven in de brouwerij en als je rust wilt kun je lekker op het strand gaan zonnen of het binnenland in.


Van de Pyreneeën tot de costa’s. Van Barcelona tot Gran Canaria.
Promo
Zin in Spanje? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Van 1 tot 5 sterren. Van auto- tot vliegvakantie. Bekijk het aanbod.
Promo

El Tiburon Hotel Boutique

Dit is een gezellig en kleinschalig boetiekhotel met 48 hotelkamers. Het is tevens een adults only hotel. Dit houdt in dat de gasten 16 jaar of ouder moeten zijn. Een ideaal hotel dus als je je ook stoort aan dagenlang kindergeschreeuw. Als je het hotel uitstapt loop je zo Torremolinos in en vind je allerlei restaurants, barretjes en winkels in de buurt. Maar vanuit je hotelkamer kun je ook als de zee zien. Het hotel ligt namelijk op maar 50 meter van het strand. En wil je niet naar het strand? Ook geen probleem. Het hotel heeft namelijk een zoetwaterzwembad en een bubbelbad. Om het zwembad staan gratis ligzetels die je als gast mag gebruiken. Ook heeft het hotel een restaurant waar tevens het ontbijtbuffet geserveerd wordt, een cafetaria en hotelbar. Dit is een hotel om zeker te ontdekken dus boek nog snel een last minute!

El Tiburon Hotel Boutique

© TUI.be

Hotelkamers

Er zijn twee type hotelkamers. Een kamer met balkon en een kamer zonder balkon. Alle kamers hebben een badkamer met toilet, douche en haardroger. De kamers zijn voorzien van telefoon, satelliet-tv, minibar, safe en een airconditioner. Ook mag je gratis van de wifi gebruik maken.