Met het gezin duurzaam op vakantie in eigen land

De allerbeste manier om duurzaam te reizen, is door lekker dichtbij te blijven! Ons eigen kikkerlandje heeft zoveel moois te bieden, dat dit geen enkel probleem hoeft te zijn. Zeker wanneer je kinderen hebt, is het fijn als je niet lang onderweg hoeft te zijn naar je bestemming. Een vakantie met kinderen stelt nu eenmaal andere eisen dan wanneer je met zijn tweetjes weg zou gaan. Je wilt dan het liefst een korte reis en een comfortabele accommodatie in een omgeving waar veel te doen is voor jong en oud.

© pixabay.com

Veelzijdige vakantie dichtbij huis

Wist je dat je wanneer je met het vliegtuig reist zo’n zeven tot elf keer (afhankelijk van de vluchtduur en het aantal tussenlandingen) meer CO2 uitstoot dan wanneer je met de trein of auto reist? Door met de trein of auto naar je vakantiebestemming te gaan, ben je dus al veel duurzamer bezig, zeker wanneer je dichtbij blijft. In ons eigen land zijn er mogelijkheden genoeg. Zo kun je een vakantie boeken bij Duinrell Vakantiepark. Dit is een perfecte bestemming, midden in de natuur, dichtbij het strand én natuurlijk bij het pretpark. Voor wat betreft de belasting voor het milieu kun je er van uitgaan dat hoe luxer de accommodatie is, hoe schadelijker het voor het milieu is. Wat dat betreft is kamperen nog altijd de beste keuze en dat kan dus ook op Duinrell Vakantiepark. Je boeking op de camping is inclusief toegang tot het pretpark en het Tikibad en ook op het vakantiepark zelf zijn er talloze faciliteiten.

Ontdek en leer over de natuur

Uiteraard liggen je kinderen het liefst in het zwembad en doe je graag leuke dingen samen als gezin. Daarom kun je de gelegenheid ook aangrijpen om wat te leren over de natuur. Zoek samen met je kinderen informatie op over het bos en de duinen. Als je de natuur intrekt en je kijkt wat verder dan je spreekwoordelijke neus lang is, gaat er een wonderschone wereld voor je open. Ook op het strand is er veel te ontdekken, over de schelpen en de dieren die je er kunt tegenkomen. Vertel ze je kids over eb en vloed, over de wind en de seizoenen. En natuurlijk mogen er ook zandkastelen gebouwd worden en kun je lekker bakken in de zon. Het zand, de wind en zon zijn gratis en duurzaam. Voordat je weer weg gaat, ruim je uiteraard wel even je rommel op.

Groen leven

Wat kun je nog meer doen om te zorgen dat jullie vakantie duurzaam is? Eigenlijk door ongeveer hetzelfde te leven als je thuis ook doet. Dus je afval scheiden en zoveel mogelijk beperken, koken met lokale seizoensproducten, te kiezen voor de fiets in plaats van de auto, enzovoorts. Dit zijn, hopen wij, gewoonten die je hebt en die je heel gemakkelijk ook tijdens de vakantie kunt aanhouden. Dus, trek erop uit met de fiets of de benenwagen en ontdek de omgeving en alles wat ons land te bieden heeft!