In Marbella moet je in Aparthotel Monarque Sultan zijn

Als je een druk jaar achter de rug hebt gehad en nog een vakantie hebt gehad, dan wordt het snel tijd om weer even bij te tanken. Vooral nu we volop in de herfst zitten en de winter eraan komt, moet je toch wel even de zon opzoeken. Boek daarom een last minute naar het zuiden van Spanje, de Costa del Sol. De gemiddelde jaartemperatuur ligt daar rond 19° Celsius, dus je kunt daar zowel zomers als ‘s winters genieten van de zon. Een ideale plek om daar je last minute vakantie te vieren is de badplaats Marbella.

Aparthotel Monarque Sultan

© TUI.be

Marbella

Marbella is ideaal gesitueerd tussen de badplaats Malaga en het eiland Gibraltar. De omgeving staat namelijk bekend als een zonaanbidders plek bij uitstek, met het gehele jaar door zon en warme tot gematigde temperaturen. De naam Marbella is afkomstig uit de overheersing door de moslims in de 12 en 13 eeuw. Vanaf 1485 werd de stad weer door de Spanjaarden heroverd en brak een tijd van grote groei voor Marbella aan. Jarenlang schommelde het inwonersaantal van Marbella rond de 7.000 tot 10.000, maar sinds het vanaf de jaren 60 als badplaats ontdekt werd door de Europeanen, groeide het inwonersaantal spectaculair. Momenteel heeft de stad circa 140.000 inwoners. De hoge inwonersaantallen komen vooral door het feit dat Marbella een vrij mondaine badplaats is geworden dat veel vermogende mensen aantrekt. Veel mensen laat in de Marbella of de direct omgeving een tweede huis bouwen om daar de koude winters te ontvluchten. Veel rijken lieten er een villa bouwen en de badplaats barst van golfbanen. Maar ook voor de gewone toerist kent Marbella vele hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden.


Van de Pyreneeën tot de costa’s. Van Barcelona tot Gran Canaria.
Promo
Zin in Spanje? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Van 1 tot 5 sterren. Van auto- tot vliegvakantie. Bekijk het aanbod.
Promo

Aparthotel Monarque Sultan

Aparthotel Monarque Sultan is een kleinschalig hotel met 76 appartementen. Het hotel ligt op maar 1,5 kilometer van het centrum van Marbella en op 500 meter van het strand. Of je nu de stad in wilt om uit te gaan, of naar het strand om een dagje te zonnen, het is allemaal op loopafstand. Maar je kunt ook in het hotel blijven en lekker op de gratis ligzetels aan het zwembad ontspannen. Je hebt sowieso altijd een uitzicht op de zee. Er is één zoetwaterzwembad en een kinderbadje. Ook mag je gratis gebruik maken van het bubbelbad en de fitness. Slecht weer zul je hier nooit hebben, maar er is desnoods ook nog een binnenzwembad. Wil je optimaal ontspannen, dan maak je gebruik van het spacentrum in het hotel.

Aparthotel Monarque Sultan

© TUI.be

Appartementen

Er zijn appartementen voor 1 tot 4 personen en van 2 tot 6 personen. Het is dus een ideaal hotel voor het hele gezin. Alle appartementen hebben een balkon met uitzicht over zee. Verder zijn alle appartementen voorzien van een uitgebreid ingerichte keuken met fornuis, oven, een microgolf, broodrooster, waterkoker en een vaatwasmachine. Ook zijn er koffiefaciliteiten en je kunt met de aanwezige wasmachine altijd een was draaien. Er is een badkamer met een bad, douche, toilet en een haardroger en de appartementen zijn uitgerust met televisie, koelkast, safe en gratis wifi.