Handige tips voor het boeken van een last minute vakantie

Steeds meer mensen kiezen ervoor om op het laatste moment een vakantie te boeken. Soms omdat het niet anders kan, maar ook steeds vaker omdat een last minute vakantie veel voordeliger kan zijn. Dat is echter lang niet altijd het geval. Gelukkig zijn er wat handige tips waarmee je flink wat geld kunt besparen en op het allerlaatste moment een geweldige vakantie kunt boeken. Wij zetten enkele van die handige tips voor je op een rijtje.

Cocktail strand

© Pixabay.com

Weet wanneer je moet boeken
Natuurlijk geldt daarbij de periode van het jaar, maar ook zeker op welke dag je boekt. Vaak geven luchtvaartmaatschappijen flinke kortingen op vluchten die later dezelfde week plaatsvinden. Voor de goedkoopste tickets op het laatste moment is het dus verstandig om juist op die dagen goed het web af te speuren.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Comfortabel, luxueus of all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een last minute vakantie
Promo

Boek enkele vluchten
Wanneer je een last minute boekt, kies je meestal voor een retourticket. Het bijzondere is echter dat je in veel gevallen meer betaalt dan wanneer je twee enkele tickets koopt. Kijk hier dus vooraf goed naar en wie weet kun je flink wat geld besparen. Print het retourticket overigens wel direct uit. Wanneer je namelijk in een land op vakantie bent, dien je altijd aan te kunnen tonen dat je binnenkort weer terug gaat.

Schakel een specialist in
Je kunt het natuurlijk zelf doen omdat dat simpelweg goedkoper is dan wanneer je een specialist inschakelt om je tickets te boeken. Wanneer je echter via een specialist boekt, zijn er opvallend genoeg meer stoelen bij bepaalde vluchten bereikbaar. Zij kunnen plaatsen boeken die niet direct verschijnen wanneer je op de website van de luchtvaartmaatschappij kijkt.

Tickets

© Pixabay.com

Kijk goed wat goedkoper is
Natuurlijk kun je alles los van elkaar boeken en in sommige gevallen is dat ook stukken goedkoper. Dat verschilt echter sterk per periode en bestemming. In veel landen is het namelijk buiten het hoogseizoen juist veel voordeliger om een combinatiedeal te sluiten waarbij je één vaste prijs betaalt voor de vlucht, het verblijf en zelfs een huurauto en bepaalde excursies. Vergelijk de mogelijkheden vooraf altijd goed alvorens je gaat boeken.

Ga met de trein!
Is je vakantiebestemming niet al te ver van je eigen huis vandaan? Is het bijvoorbeeld één van de buurlanden van België of een land in het zuiden van Europa? Dan kun je ook overwegen om een last minute met de trein te boeken. In dat geval ben je namelijk veel voordeliger uit, zit je vaak comfortabeler en ben je ook nog eens bewuster met het milieu bezig. De treinverbindingen in Europa zijn uitstekend en je komt dan ook zonder problemen in de meeste landen. Dit is uiteraard geen optie wanneer je op vakantie gaat naar de andere kant van de wereld.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Comfortabel, luxueus of all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een last minute vakantie
Promo

Kijk naar internationale aanbieders
Het is natuurlijk logisch dat je geneigd bent om vooral naar Belgische aanbieders te kijken wanneer je op zoek gaat naar een leuke vakantie of naar vliegtickets. Het is echter aan te raden om juist ook op internationale sites een kijkje te nemen. Daar kun je niet alleen flink wat geld mee besparen; je hebt vaak ook nog eens de keuze uit een veel ruimer aanbod.