Een verre bestemming duur? Niet altijd!

Meer dan eens kiezen vakantiegangers voor een bestemming binnen Europa om de prijs van hun vakantie te drukken. Reizen met een gezin kan immers een serieus deel van het jaarbudget opslokken. Naast de vluchten die moeten worden geboekt, dien je vaak nog een extra kamer te betalen voor de kinderen. Zoals gezegd, een dure onderneming reizen met de familie. Of toch niet?

Vliegtuig

© Pixabay.com

Heel wat reizigers trekken in de wintermaanden naar exotische oorden om aan de barre winter te ontsnappen. Maar vluchtmaatschappijen willen ook tijdens de zomermaanden hun vluchten volzet zien, en dus dalen de prijzen voor wie zijn vakantieplannen nog wat heeft uitgesteld. Hier zijn alvast de scherpste last minute bestemmingen buiten Europa.

1. Bangkok
Altijd al eens naar het verre Azië willen reizen? Dat kan! Wie in september naar Thailand wil reizen, kan vluchten vinden voor minder dan 300 euro. Daarnaast is Thailand een echte toeristische hotspot voor budgetreizigers, waardoor je gegarandeerd een verre en goedkope vakantie te pakken hebt!


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Comfortabel, luxueus of all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een last minute vakantie
Promo

2. New York
The Big Apple is een stedentrip die iedere reiziger op zijn verlanglijstje heeft staan. De beroemde skyline met wolkenkrabbers zoals de Big Empire State Building, het World Trade Center en het Vrijheidsbeeld zijn de decor van heel wat films en serie, waardoor je je eventjes zelf een filmster waant.

3. Bali
Wie droomt er niet van een exotische vakantie op het Indonesische eiland Bali? Met vulkaanlandschappen, jungle en uiteraard de witte zandstranden zit je gegarandeerd goed. Trek het binnenland in en ontdek de vele tempels en rijstvelden die het land rijk is.

4. Sydney
Australië is een droombestemming van velen, maar de dure vliegtickets zorgen ervoor dat het een droom is die opgeborgen blijft. Wie snel boekt en flexibel is qua data kan nu echter al tickets vinden voor iets meer dan 600 euro. Het ideale moment om Down Under te gaan verkennen. Zie je jezelf al rijden langs de Great Ocean Road of snorkelen in het Great Barrier Reef?

Australie Great Barrier Reef

© Flickr.com

5. Kaapstad
Wat geldt voor Sydney, geldt evenzeer voor Kaapstad. Zuid-Afrika is een bestemming waarvan je amper moeite moet doen om reizigers te overtuigen. Het fabelachtige uitzicht vanaf de Tafelberg op de wereldstad is indrukwekkend. Maar ook het binnenland met de Drakensbergen of de wijnregio is zeker het bezoeken waard. Ondertussen mag een safari over de Afrikaanse savanne zeker niet ontbreken aan je reisplanning. Met een beetje geluk spot je de Big Five!


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Comfortabel, luxueus of all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een last minute vakantie
Promo

6. Colombo
Colombo wordt wel eens de Tuinstad van Azië genoemd. De stad in Sri Lanka is dan ook de ideale combinatie tussen moderne wolkenkrabbers en eeuwenoude tempels. Sri Lanka zelf is een bestemming die hot is tegenwoordig onder de reizigers omwille van de theecultuur. Ook de koloniale cultuur met Nederlandse overblijfselen zijn nog steeds te bezichtigen. Meteen een idee voor een rondreis?