Dit moet je weten als je voor het eerst een last minute naar Egypte boekt

Egypte is een heerlijk vakantieland met een rijke geschiedenis. Of je nu de hele vakantie lang cultuur wilt snuiven of lekker wilt bakken in de zon, in Egypte is genoeg vermaak. Veel mensen gaan op vakantie naar Egypte met een last minute vakantie. Een nadeel van een last minute vakantie is dat je jezelf niet echt hebt kunnen verdiepen in het land. Daarom hier een lijst met dingen waar je rekening mee moet houden als je voor het eerst naar Egypte gaat.

Egypte zee

© Pixabay.com

1. Je hebt een visum nodig
Iedere vakantieganger die naar Egypte gaat, dient een visum te hebben. Online is het mogelijk om een visum aan te vragen, maar je kunt dit ook pas op het vliegveld doen. Er zijn verschillende mogelijkheden om visa aan te vragen, maar vergeet niet om dit te doen. Anders kom je simpelweg het land niet binnen.


Zon, zee en strand, alles wat een heerlijke last-minute vakantie moet zijn!
Promo
Zin in Egypte? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Hotels en resorts tegen voordelige all-inclusive prijzen, bekijk hier het aanbod!
Promo

2. Alcohol en de ramadan
De ramadan (vastenmaand voor moslims) valt meestal tegelijkertijd met de vakantieperiode. Veel mensen willen op vakantie genieten van een lekkere cocktail of andere alcoholische versnapering. Houd er rekening mee dat er op sommige plekken tijdens de ramadan helemaal geen alcohol wordt geschonken. Op de toeristische hotspots uiteraard wel. Op sommige plaatsen in Egypte kan je zelf alcohol meenemen naar restaurants. Of je kunt natuurlijk gewoon genieten van een alcoholvrije variant.

3. Kraanwater is niet drinkbaar
In België is het water uit de kraan gewoon drinkbaar, maar Egypte kent een hele andere drinkwaterstandaard. Het water uit de kraan is niet te drinken. Doe dit dus ook niet, want de kans is enorm dat je na een paar dagen last hebt van je buik of diarree hebt. Koop dus flessen water. Op sommige plaatsen wordt het zelfs aangeraden om met het kraanwater niet je tanden te poetsen. Beter het zekere voor het onzekere dus.

4. Het verkeer in Egypte
In Egypte zijn er vrijwel geen verkeersregels. Veelal zijn er geen stoplichten, er is geen snelheidslimiet en boetes zijn helemaal ondenkbaar. Het verkeer in Egypte is naar Belgische begrippen dus een regelrechte chaos. Houd hier rekening mee als je voor het eerst in zo’n chaos gaat rijden of van plan bent om een auto te huren in Egypte.

Egypte kameel

© Pixabay.com

5. Heb altijd doekjes en desinfectiemiddel bij je
Hoewel Egypte een geliefde vakantiebestemming is, blijft het een derdewereldland. Op de toiletten bijvoorbeeld is vaak geen zeep op toiletpapier te vinden. Zorg er dus voor dat je altijd wat doekjes en desinfectiemiddel bij je hebt.


Zon, zee en strand, alles wat een heerlijke last-minute vakantie moet zijn!
Promo
Zin in Egypte? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Hotels en resorts tegen voordelige all-inclusive prijzen, bekijk hier het aanbod!
Promo

6. Anti-insectenmiddel is je beste vriend
In een warm land als Egypte zijn ook enorm veel insecten. Het is dus een enorme aanrader om voordat je vertrekt verschillende soorten anti-insectenmiddel te kopen. Je wilt natuurlijk niet als souvenir allemaal bulten en jeukende plekken mee naar huis nemen. Een anti-insectenmiddel houdt de insecten op afstand en zorgt ervoor dat jij optimaal kunt genieten van je vakantie.