De mooiste havenstadjes van Cyprus

Wanneer je op zoek bent naar een leuke last minute reis, is Cyprus een hele goede optie. Niet voor niets trekken er elk jaar duizenden mensen richting dit geweldige eiland. Vooral de liefhebbers van zon, zee, strand, snorkelen en duiken komen hier volop aan hun trekken. Cyprus beschikt dan ook over enkele schitterende havenstadjes. Maar wat zijn nu eigenlijk de mooiste? Welke havenstadjes moet je tijdens je last minute reis echt bezocht hebben? We zetten de beste opties voor je op een rijtje.

© Pxhere.com

Havenstad vol resorts
Wanneer je op zoek bent naar het leukste havenstadje van Cyprus spelen er natuurlijk meerdere factoren een rol. Het hangt er natuurlijk ook maar net vanaf welke voorwaarden je stelt aan een havenstadje. Dat is bij iedereen weer verschillend. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een havenstad waar je geweldige resorts hebt, is Larnaca wellicht één van de beste. Dit havenstadje heeft geweldige resorts waar je kunt verblijven. Daarbij kun je kiezen uit ultraluxe resorts, kindvriendelijke resorts of bijvoorbeeld appartementen. En dat allemaal in dezelfde havenstad!


Van all-in tot kamer & ontbijt: er is altijd een last minute naar jouw wens!
Promo
Zin in Cyprus? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Adults Only of gratis verblijf voor kinderen? Bekijk het ruime aanbod.
Promo

Shoppen en zonnen
Wil je shoppen en zonnen combineren op een vakantiedag? Dan is Girne een hele goede optie. Dit gezellige en levendige havenstadje heeft een lange winkelstraat waar je tal van leuke winkeltjes kunt vinden. Heerlijk om op een zomerse dag doorheen te struinen. En wordt het een beetje te warm om te blijven winkelen? Dan ga je gewoon naar één van de ruime stranden. Je kunt de dag perfect afsluiten door in één van de restaurants aan de oude haven te genieten van lokale specialiteiten inclusief een lekker drankje. Bovendien heb je hier met het kasteel van Girne ook nog eens een hele bijzondere culturele bezienswaardigheid.

Cyprus Girne

© Pixabay.com

Romantiek in Paphos
Voor de romantiek moet je in Paphos in. Ooit kwam Aphrodite hier aan land als godin van de liefde en die mystieke sfeer is nog steeds goed te proeven. Het is dan ook de ideale havenstad voor stelletjes die graag een romantische vakantie willen beleven. Geniet samen van de boulevard waar je heerlijk kunt eten of een drankje kunt doen of kijk ’s avonds vanaf het strand samen naar de sterren. Romantiek is er echt meer dan voldoende in deze havenstad. Overigens moet je tijdens je verblijf ook zeker naar het Archeologische Park gaan. Hier zijn tal van overblijfselen uit de Romeinse tijd te vinden en sommigen zijn ontzettend goed bewaard gebleven. Niet voor niets is het opgenomen op de lijst van werelderfgoed van UNESCO.


Van all-in tot kamer & ontbijt: er is altijd een last minute naar jouw wens!
Promo
Zin in Cyprus? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Adults Only of gratis verblijf voor kinderen? Bekijk het ruime aanbod.
Promo

Druk en gezellig
Als één van de meest populaire bestemmingen op het eiland is Ayyia Napa gek genoeg vooral beroemd vanwege het plaatselijke zeemonster. Het wordt af en toe gespot en richt zich schijnbaar vooral op de vissers door de netten te verslinden. Ayia Napa is zelf is echter ontzettend gezellig. Het is een geweldige vakantiebestemming waar altijd wel iets te beleven valt. Talloze bars en restaurants zorgen voor de gezellige sfeer en ook het strand is geweldig. Leuk extraatje: deze havenstad ligt niet ver van Cape Greco vandaan. Dat is een beschermd natuurgebied waar je geweldige wandelingen kunt maken.