De Dominicaanse Republiek: voor elk wat wils

Nog op zoek naar een geschikte last minute om er even helemaal tussenuit te zijn? De Dominicaanse Republiek is dan een geweldige optie. Dit is namelijk de perfecte vakantiebestemming om helemaal tot rust te komen. Geniet op de tropische stranden onder de lichtjes wuivende palmen van een lekker cocktail. Verken het binnenland van dit bijzondere eiland waar je een prachtige natuur vindt of verdiep jezelf in de geschiedenis van het land. Vervelen is er tijdens je vakantie in de Dominicaanse Republiek in ieder geval niet bij!

Dominicaanse Republiek strand en zee

© Pixabay.com

Prachtig land
Er zijn tal van redenen te noemen waarom je een last minute naar de Dominicaanse Republiek zou boeken. De eerste en meest belangrijke reden is heel simpel: het is een geweldig mooi en afwisselend land. Je vindt er niet alleen mooie tropische stranden, maar ook indrukwekkende bergen en uitgestrekte landschappen. Wanneer je wat verder in het binnenland komt, lijkt het alsof de tijd daar heeft stil gestaan. De bevolking is hartelijk en gastvrij en je kunt er echt helemaal tot rust komen. Aan de kust is het natuurlijk wat meer toeristis maar ook dat heeft zo zijn charmes. Sommige mensen komen bijvoorbeeld pas echt tot rust als ze onder de palmbomen liggen te genieten van hun cocktail terwijl de kinderen met een bananenboot over de golven heen schieten.


Paradijselijke stranden, azuurblauwe zee, wuivende palmbomen: klik hier voor jouw droomvakantie!
Promo
Zin in de Dominicaanse Republiek? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Uitgebreide bufetten, zwemparadijs, ruime kamers en kortingen die zich opstapelen, boek hier!
Promo

Rijke geschiedenis
Ook de cultuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. De Dominicaanse Republiek heeft namelijk een schat aan herinneringen. Het was bijvoorbeeld het eerste Caribische eiland dat Columbus aandeed op zijn ontdekkingstochten. Hij vond het er zelfs zo mooi dat zijn volledige gezin erheen trok. Er zijn tal van dingen te bezichtigen uit oudere tijden. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige Spaanse Fortaleza dat bekend staat als het oudste fort in de Nieuwe Wereld. Ook Puerto Plata is zeker de moeite waar om de bezoeken, vooral vanwege de oude binnenstad waar huizen van meer dan 500 jaar geleden te bezichtigen zijn. Wanneer je een goed overzicht van de geschiedenis van het land wil krijgen, kun je een bezoek brengen aan het Museum del Hombre Dominicaon. Dit nationale museum ligt in Santo Domingo.

Puerto Plata uitzicht

©commons.wikimedia.org

Uitgaan
Houd je ook wel een beetje van het nachtleven tijdens je vakantie? Ook dan is een last minute aanbieding naar de Dominicaanse Republiek een prima plan. Vooral in Santo Domingo is van alles te doen en te beleven. De hoofdstad heeft tal van clubs, discotheken en cafés. Voor het meest bijzondere evenement van het jaar moet je in La Vega zijn. Daar wordt namelijk jaarlijks een gigantisch groot carnavalsfeest georganiseerd waar honderdduizenden mensen op af komen.


Paradijselijke stranden, azuurblauwe zee, wuivende palmbomen: klik hier voor jouw droomvakantie!
Promo
Zin in de Dominicaanse Republiek? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Uitgebreide bufetten, zwemparadijs, ruime kamers en kortingen die zich opstapelen, boek hier!
Promo

Uitjes
Om je vakantie compleet te maken, zijn er tal van excursies om te ondernemen. Ga bijvoorbeeld met de kinderen naar Rudy’s Rancho om een geweldige dag tussen de dieren te beleven en verken een bijzonder gedeelte van het land te paard. Ook een bezoek aan de beroemde 27 watervallen van Damajaqua moet zeker op je agenda staan. Het zorgt voor geweldige uitzichten en is dé ideale plek voor een vakantiefoto.