Altijd zon aan de Spaanse Costa del Sol

Wil je voor deze herfst of de aankomende winter nog snel een last minute vakantie boeken naar de zon, dan is de Spaanse Costa del Sol een uitstekende keuze. De Costa del Sol is de meest zonnige regio van Spanje, waar het gehele jaar door de zon schijnt met heerlijke temperaturen. Niet voor niets weten vele Vlamingen de weg naar de Costa del Sol te vinden om aan de koude Noord-Europese winters te ontkomen. Een uiterst populaire badplaats die veel Vlamingen wel kennen is Torremolinos. Torremolinos is een groot toeristenbolwerk, maar is aan de andere kant ook weer een authentieke plaats waar je lekker tot rust kunt komen.

Roc Lago Rojo

© TUI.be

De Costa del Sol en Torremolinos

De vertaling van Costa del Sol zegt eigenlijk al alles. Het betekent namelijk zonnekust. Dit is dan ook geheel waarheid, want de zon schijnt hier aan de kust van de Costa del Sol vrijwel elke dag, in zowel de zomer als in de winter. De kust van de Costa del Sol strekt zich 300 kilometer van Gibraltar tot Almeria en er liggen veel bekende badplaatsen, zoals Torremolinos, Marbella, Fuengirola en Torre del Mar. Torremolinos, dat in eerste instantie een klein vissersdorpje was, werd in de jaren 50 ontdekt door de toeristenbranche. Daarna ging het heel snel en vele hotelcomplexen bepaalden al snel de skyline van de stad. Ook het inwonersaantal groeide van nog geen 3.000 inwoners naar bijna 68.000 vandaag de dag. De naam Torremolinos is afgeleid van de vele windmolens die er toen in het gebied stonden. Er is er nog maar één over en daar is nu een restaurant in gevestigd. De stad is tegenwoordig helemaal gericht op het toerisme, met veel restaurants, bars en uitgaansgelegenheden en aan de stranden staan veel hotels en resorts. Een ideale locatie dus voor je last minute vakantie naar de Spaanse zon.


Van de Pyreneeën tot de costa’s. Van Barcelona tot Gran Canaria.
Promo
Zin in Spanje? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Van 1 tot 5 sterren. Van auto- tot vliegvakantie. Bekijk het aanbod.
Promo

Roc Lago Rojo

Hotel Roc Lago Rojo ligt midden in het centrum van de oude visserswijk Carihuela. Zodra je het hotel uitloopt, sta je midden in deze wijk met leuke kleine straatjes en heel veel visrestaurants. Hier proef je nog de authentieke sfeer van wat ooit het vissersdorp Torremolinos was. Maar het hotel ligt ook pal aan het strand. Vanuit het hotel is het maar 50 meter lopen naar het dichtstbijzijnde strand, dus je hebt alles bij de hand. Wil je toch wat verder trekken, pak dan de bus, want de bushalte is maar 100 meter van het hotel. Maar ook in het hotel is genoeg te beleven voor een ontspannende vakantie. Gebruik een gratis ligzetel aan het zoetwaterzwembad op het dak van het hotel of ga lekker ontspannen in het bubbelbad. Vanaf het dak heb je een prachtig overzicht over de stad en over de zee. Ook kun je zonnen in de tuin of op de zonneterrassen.

Roc Lago Rojo

© TUI.be

Hotelkamer

Er zijn verschillende soorten kamers die allen luxe zijn ingericht met of een houten vloer, een marmeren vloer of met vloerbedekking. De kamers hebben een badkamer met een douche, een bad en een haardroger. Op de kamer zelf vind je een televisie, telefoon, minibar, safe en een centrale airco. Alle kamers hebben ook een balkon.