6 tips voor de goedkoopste last minute

Wil je op vakantie, maar denk je dat het niet kan door het beperkte budget? Geen nood! Het begin van de zomer staat gelijk aan last minute vakanties waardoor je met de sterk verlaagde prijzen alsnog op vakantie kan! Hier zijn alvast de beste tips om nog snel een vakantie te boeken en toch niet te veel te betalen.

hangmat

© Pexels.com

Tip 1: Wees flexibel wat data betreft
Vertrekken in het weekend en terugreizen in het weekend staat garant voor dure vluchten. Iedereen wil immers het maximale uit zijn verlof halen waardoor de vraag naar vluchten extra groot is. Je vluchten plaatsen op een dinsdag of een woensdag kan al flink een paar honderd euro schelen. Wil je nog goedkopere deals? Probeer dan je verlof te plannen buiten de vakanties.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Comfortabel, luxueus of all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een last minute vakantie
Promo

Tip 2: Boek voor 10 juli
Wil je zeker zijn dat je op vakantie kan vertrekken, dan boek je beter voor 10 juli, net voor het hoogseizoen. Als het je niet uitmaakt of je alsnog in eigen land de zomer moet doorbrengen, dan kan je het risico nemen om het boeken van je reis nog uit te stellen tot 1 of 2 weken voor vertrek. De kans bestaat echter dat alle last minute reizen zijn uitverkocht.

Tip 3: Hou rekening met het type reis
Ben je enkel op zoek naar een goedkope vlucht naar een bestemming? Dan wacht je beter niet te lang met boeken. De prijs van een vlucht wordt vaak nog een stuk duurder in de laatste dagen voor vertrek. Een pakketreis daarentegen wordt dan weer goedkoper naarmate de aanvangsdatum nadert.

vertrekhal

© Pixabay.com

Tip 4: Hou promoties in de gaten
In deze periode durven tour operators wel eens te gooien met de vakantiedeals. Wie dus nog op zoek is naar een vakantie en geen voorkeur heeft wat bestemming betreft, kan dus de websites van de touroperators zoals TUI in de gaten houden. Wil je zeker zijn dat je deze deals niet mist, schrijf je dan in op hun nieuwsbrief.

Tip 5: Volg aanbiedingssites
Ben je avontuurlijk aangelegd en maakt het je niet uit naar waar je reist? Bekijk dan regelmatig onze last minute aanbiedingen hier.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Comfortabel, luxueus of all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een last minute vakantie
Promo

Tip 6: Wees de rest te snel af
Heel wat mensen maken de keuze om de zomer in eigen land door te brengen. Maar heel wat van die mensen komt op die beslissing terug wanneer de zomer heel wat regenweer met zich meebrengt. Zorg dat je deze groep te snel af bent door niet te lang uit te stellen om effectief op vakantie te gaan.