6 redenen om een last minute te boeken in het najaar

De zomervakantie vliegt telkens snel voorbij en stiekem heb je spijt dat je niet naar een zonnige bestemming bent getrokken. Volgend jaar beter dan maar? Of toch niet? Hier zijn alvast enkele goede redenen waarom je na de zomer nog een last minute zou moeten boeken.

herfst

© Pixabay.com

1. De reizen zijn een stuk goedkoper
Reizen in het hoogseizoen is erg duur. Dat komt omdat er heel wat mensen met hun verlof vastzitten aan een bepaalde periode tijdens de zomer. Meer vraag betekent dan ook dat de prijzen omhoog gaan. De zomer is echter voorbij en de prijzen van een reisje naar de zon liggen alvast een stuk lager.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Comfortabel, luxueus of all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een last minute vakantie
Promo

2. Geen maanden aftellen naar dat ene weekje
Het lijkt soms erg raar. Mensen die maanden op voorhand aftellen naar een reis naar Spanje, Griekenland of Turkije terwijl ze er eigenlijk maar een week verblijven. Met
een last minute heb je het voordeel dat je niet lang moet aftellen vooraleer je vertrekt. Als je wil kan je zelfs morgen al op het vliegtuig naar de zon zitten.

3. Het weer is er nog altijd goed
Dat de zomer voorbij is eigen land betekent dat de herfst stilaan in aantocht is en de temperaturen flink beginnen zakken. In het zuiden van Europa echter kun je nog een hele tijd genieten van aangenaam temperaturen en de zon. Dus wil je niet dat de zomer al aan zijn eind is, dan kan een tripje naar een zonnige bestemming de ideale manier zijn om die winterblues wat uit te stellen.

zonsopgang

© Flickr.com

4. Nog even ontsnappen aan het drukke werkleven
Het einde van de zomer betekent voor veel mensen terug stappen in het drukke werkleven. Voor de meesten zelfs tot de eindejaarsperiode is aangebroken. Maar dat is nog erg lang toch? Na de zomer nog vlug even een reis boeken is dan ook de beste manier om alsnog even te ontsnappen aan het drukke werkleven. Zo kan je met frisse moed die laatste maanden van het werkjaar aanvatten.

5. Geen zatte toeristen of hyperactieve kinderen
Op hotel zitten in de zomervakantie is niet altijd zo ontspannend als het lijkt. Heel wat families die op vakantie zijn, hebben immers hun kinderen mee door de zomervakantie en voor heel wat andere vakantiegangers betekent een vakantie eens stevig doorzakken wat voor heel wat onrust kan zorgen bij andere hotelbezoekers. Vanaf september zijn dergelijke toeristen vaak niet meer aanwezig in deze hotels, waardoor je wel zal kunnen genieten van een rustige vakantie.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Comfortabel, luxueus of all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een last minute vakantie
Promo

6. Je bent nog niet op reis geweest
Dat betekent dat je eigenlijk al geld hebt uitgespaard door niet in het hoogseizoen te gaan. Dus waarom zou het er nu niet van af kunnen? En zelfs al ben je al eens weggeweest, dan zijn bovenstaande redenen nog altijd goed genoeg om nog vlug een reisje naar de zon te boeken.