10 tips voor het vinden van de juiste last minute

Je kent het wel, eigenlijk had je ervoor gekozen om dit jaar thuis te blijven, omdat een vakantie in het buitenland weer aardig in de centen zou lopen. Maar nu we op het punt zijn aangekomen dat de vakantie voor de deur staat, wil je eigenlijk toch liever even weg. Het weer wordt in ons eigen landje niet zo goed, en je bent er wel bij gebaat om een weekje echt van je rust te kunnen genieten. Dit alles doe je het liefst in een hotel wat prima beoordeeld wordt, waar een zwembad bij hoort, in een plaats waar eigenlijk ook nog iets te beleven is, in een land waar de zon schijnt en bovenal moet jij je veilig voelen in je vakantieland. Het lijkt erop dat hoe dichterbij de vakantie komt, hoe meer wensen de klant krijgt. Wij zetten 10 tips voor jou op een rijtje, zodat jij gemakkelijker die passende last minute reis kunt vinden.

strandstoel

© Pexels.com

1. Spelen met de vertrekdatum
Spits je niet op de eerste dag van je vakantie, je kan ook rustig een of twee dagen later vertrekken. Hetzelfde doe je met je terugkomdag, was je van plan om na je vakantie nog een weekje thuis te zitten. Plan je terugkomdag iets later in de week. Met een beetje geluk scheelt het je honderden euro’s.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Comfortabel, luxueus of all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een last minute vakantie
Promo

2. Vermijd het bouwverlof
Zorg dat je niet hoeft te gaan in de tijd dat heel Europa’s in eens vrij heeft, als anderen geen vakantie hebben, kunnen ze ook niet op reis. Zoveel te meer keuze er is voor jou.

3. Wensbestemming
Heb je toch een bestemming in gedachten, boek dan alsnog zo vlug mogelijk. Straks zit je toch thuis om je vakantie door te brengen, omdat er op jou plaats van bestemming geen plek meer was.

4. Pakketreizen boeken
Boek een pakketreis als je een echte last-minute reis wil. Losse vluchten worden de laatste dagen meestal een stuk duurder. Pakketreizen dalen eerder in prijs.

5. Hitte
Kun je heel erg goed tegen de hitte? Ga dan in de zomer naar landen waar het ontzettend warm wordt. Deze landen laten andere reizigers maar wat graag links liggen in de maanden juli en augustus, omdat het voor hen vaak veel te warm is. Spotgoedkoop kun je zo de allerduurste reizen maken.

vakantie

© Pexels.com

6. Stedentrip
Ben jij helemaal dol op stedentrips? Ga dan eens in de zomer. Boek je vlucht echt op tijd, want die wordt als de zomer verder nadert, een heel stuk duurder. Hotels zijn in deze tijd van het jaar een stuk goedkoper.

7. Dagaanbieding
Heel veel websites hebben er een; de dagaanbieding. Misschien sla jij zo wel jouw ultieme reisdeal!

8. Neem de auto
Is er niks meer te vinden? Pak je auto en begin aan een roadtrip.

9. Aanmelden op reiswebsites
Doe dit eigenlijk nu al, meld je aan bij diverse websites, of like de facebookpagina’s zodat je altijd op de hoogte bent over de beste reisdeals.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde last minute vakantie!
Promo
Comfortabel, luxueus of all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een last minute vakantie
Promo

10. Neem sommige dingen voor lief
Je kan niet altijd aan alle wensen voldoen, maar wil je echt weg, dan neem gewoon het een en ander voor lief. Wat je nooit hebt gehad kun je ook niet missen.

Bon voyage!